Звернення


Пам’ятник святому рівноапостольному князю ВОЛОДИМИРУ Великому Хрестителю Київської Русі, державотворцю, у м.Коростень.

ШАНОВНІ БРАТИ ТА СЕСТРИ!
На маленькій Землі, як порівняти з безмежним космосом, Господь Іісус Христос створив Одну Святу Церкву для нашого спасіння, і в ній є законні патріархи, архієреї, священики, які Промислом Божим поставлені на служіння. У Церкві проповідується вчення Господа Іісуса Христа, у руках Якого наше земне життя та потойбічне.
Свята Церква допомагає всім людям Землі спасатися, отримувати прощення своїх гріхів та об’єднуватись на основі святої віри і любові до Бога та ближнього. Господь сказав: «Щоб усі були єдині» (Іоанн.17, 21).
В Україні Всеблагим Промислом Божим на Предстоятельське служіння поставлений Блаженніший Онуфрій, Митрополит Київський, який визнаний Вселенським Православ’ям.
Рішенням Священного Синоду УПЦ на Житомирщині діють дві канонічні єпархії: Житомирська та Овруцька. Першою керує митрополит Никодим, другою – митрополит Віссаріон. На Житомирщині служить понад 500 канонічних священиків. На жаль, є і невелика кількість розкольницьких, які приїхали в основному із Західного регіону України. Нещодавно до Коростеня прибув розкольник Віталій Ейсмонт, який заборонений у служінні нашою Церквою. На жаль, він та його колеги вороже налаштовані до нашої Богом поставленої ієрархії та Святої Церкви, в якій молилися та спасалися наші батьки, діди, бабусі, (свого часу в цій Церкві молилися на церковно-слов’янській мові і спасалися Тарас Шевченко, Леся Українка та інші письменники і державні діячі).
Нагадуємо, що так званий «Київський патріархат» не є Церквою Христовою: він створений самочинно забороненим у служінні Філаретом та екс-президентом Л. Кравчуком (у минулому атеїстичний ідеолог). У зв’язку з цим він не визнаний Вселенським Православ’ям та жодним Патріархом світу. А тому там діти не похрещені, молоді сім’ї не повінчані, вода не освячена, померлі не…
Хто вистрибне з Коробля-Церкви в бурхливе море філаретівського розколу – загине. Ось як говорить митрополит Геннадій (Вселенський патріархат) про безблагодатний, самочинно проголошений в Україні «патріархат»: «Ми не називаємо Київський патріархат «Церквою», ми називаємо їх розкольниками, щоб не було враження, що ми їх визнаємо. Їх не визнає жодна Церква світу».
Це невелике наше звернення ми хочемо закінчити словами вселенського святого святителя Іоанна Златоустого: «Якщо спасительна порада не може повернути на дорогу спасіння деяких керівників розколу і винуватців незгоди, які перебувають у сліпій впертій сваволі, то принаймні ви, уловлені або втягнуті обманом чи хитрістю, розірвіть сіті, звільніть від блукання душі ваші» (Т.3, Ч.11, С.196).
З християнською любов’ю будемо напоумлювати розкольників і молитися за них, щоб вони з покаянням повернулися до Святої Божої Церкви і мали духовну радість та спасалися у Христі Іісусі.

Керуючий Овруцько-Коростенською Єпархією митрополит Віссаріон.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *