Предстоятель УПЦ Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив у м. Коростень богослужіння

24 липня 2018 року, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у м. Коростень перед пам’ятником святого рівноапостольного князя Володимира у День пам’яті святої княгині Ольги та з нагоди 25-річчя утворення Овруцької єпархії.

Його Блаженству співслужили: керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Овруцький і Коростенський Віссаріон, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, митрополит Сарненський і Поліський Анатолій, митрополит Почаївський Володимир, митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, архієпископ Сєверодонецький і Старобільський Никодим, єпископ Шумський Серафим, гості у священному сані та духовенство єпархії.

По закінченню Божественної літургії Предстоятель УПЦ сказав повчальне слово на тему свята.  Був також звершений молебень святій рівноапостольній княгині Ользі, після якого Блаженніший привітав митрополита Віссаріона з 25-річчям Овруцької єпархії та його перебуванням на цій кафедрі і вручив йому орден святого рівноапостольного князя Володимира. Владика подякував Предстоятелю і підніс у дар Його Блаженству Казанську ікону Божої Матері.

Після богослужіння була здійснена хресна хода до пам’ятника Покрови Пресвятої Богородиці, де був звершений короткий молебень. Архіпастир благословив усіх вірних, привітав зі святом і окропив святою водою.

 

Кресний хід до пам’ятника Покрови Пресвятої Богородиці



На честь пам’яті св.рівноапостольної княгині Ольги у цей день о 18 годині у будинку культури відбувся духовний концерт «Утренняя заря».






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *