ВІДІЙШОВ У ВІЧНІСТЬ КЛІРИК ОВРУЦЬКОЇ ЄПАРХІЇ

15 вересня 2018року відійшов у вічність протоієрей Володимир Степанович Маркевич.

Народився ВОЛОДИМИР Маркевич   у  1928 році в селі Глушковичі Лельчицького району Гомельської області.

В 1943 році разом із своїм братом, покійним протоієреєм Іоанном Маркевичем, та іншими юнаками-односельцями виконував доручення партизан (під проводом Ковпака Сидора Артемовича), зокрема, брав участь у заготовці продуктів тощо.

В 1944 році почав працювати в колгоспі “Победа” у селі Глушковичі.

З 1951 р. ніс постійний послух у Свято-Троїцького храмі у с. Глушковичі за благословенням місцевого священика Гавриїла Почтового   діда Преосвященнішого єпископа Васильківського Миколая, вікарія Київської Митрополії.

З 1952 р. за Указом Преосвященнішого єпископа Пінського і Поліського Паїсія ніс послух псаломщика в церкві сусіднього села Приболовичі.

30 березня 1954 року  в Свято-Казанській церкві у м. Мінськ Преосвященнішим єпископом Бобруйським Митрофаном Володимир Маркевич був рукопокладений у сан диякона, навчаючись у цей час на курсах у Мінській духовній семінарії.

7 квітня 1955 р., на свято Благовіщення Пресвятої Богородиці, Високопреосвященніший архієпископ Житомирський і Овруцький Володимир рукопоклав його в сан пресвітера.

У цьому ж році він був призначений священиком у церкву Покрова Пресвятої Богородиці у селі Лугини Житомирської області, а потім переведений у церкву Різдва Пресвятої Богородиці в село Лопатичі Олевського району.

У 1956 р. священик Володимир Маркевич був призначений настоятелем Свято-Миколаївської церкви в м. Олевськ (нині Овруцької єпархії). Тут він звершував пастирський послух до самої кончини 15 вересня 2018 р., востаннє відслуживши підряд три Божественні літургії 9, 10 і 11 вересня.

Тривалий час о.Володимир виконував  обовязки Благочинного та духівника  Єпархії.

Протоієрей Володимир  був нагороджений  священноначалієм нашої Церкви всіма священницькими нагородами, а також орденами( св.кн.Володимира Великого, преп.Сергія Радонезького,

Разом із своєю дружиною Іриною Матвіївною отець Володимир виховав шестеро дітей: сина ̶  архімандрита Агафодора (в 1991-2009рр.  ̶  намісник Донського монастиря в м. Москві, нині  ̶  насельник Свято-Троїцької Сергієвої Лаври) та п’ятьох дочок (одна стала іконописцем-реставратором, чотири інші  ̶ дружинами священиків). Внуки отця Володимира і матінки Ірини теж служать Святій Церкві.

Похорони протоієрея Володимира Маркевича відбулися 17 вересня у Свято-Миколаївському храмі м. Олевськ Овруцької єпархії. Чин відспівування очолив Високопреосвященніший митрополит Овруцький і Коростенський Віссаріон у співслужінні митрополита Білоцерківського і Богуславського Августина (племінника спочилого), інших священнослужителів-родичів, а також священиків Овруцької та інших єпархій. Божественну літургію перед відспівуванням очолив архімандрит Агафодор (Маркевич).

Поховали священика поряд із Свято-Миколаївським храмом .

Вічна пам’ять священику Володимиру. Молимся, віримо,  що Господь душу спочилого прийме в Царство Небесне.

Прес-служба Овруцької єпархії.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *