БОГОСЛУЖІННЯ У СВЯТО-МИКОЛАЇВСЬКОМУ ХРАМІ м.КОРОСТЕНЬ

16 жовтня 2022року митрополит Овруцький і Коростенський Віссаріон звершив Божественну літургію у свято-Миколаївському храмі м.Коростень. Диякон Діонісій Бовсуновський був хиротонісований у священника , а Валентин Шевченко у диякона.
Архірей всіх привітав зі святом, настоятелю архімандриту Гавриїлу (Станькевич) з прихожанами подякував за тверде стояння у канонічній святій Церкві.
На недільне євангельське читання владика сказав повчальне слово та відповів на запитання: чи повернуться «філаретівці» та «єпіфанівці» до канонічної святої Христової Церкви, яку в Україні очолює Блаженніший Митрополит Онуфрій:
Господь Іісус Христос після Свого хрещення був сорок днів у пустелі, постивши та «искушаем от диавола» (Лк.4:2). Диявол поставив йому три питання, зробив три пропозиції. Перемагаючи кожну спокусу Христос на початку говорив, що «написано…» чи що «сказано…». Тобто є Бог, Чиїм Духом через пророків було дано Священне Писання для пізнання Істини, успішної боротьби з дияволом. Свята Єдина Церква, Глава якої є Господь Іісус Христос, одного разу сказав: «Створю Церкву Мою, і ворота пекельні не здолають Її » (Мф.16:18).Вона дарована нам для прощення гріхів, у святому Причасті в Церкві християнин освячується, і за правильного духовного життя (в душі це відчувається) невидимо входить у Боже Царство. Цьому входженню сатана дуже намагається завадити через різні спокуси, в тому числі і розкольницькі.

У Христовій Церкві є апостоли, їх наступники – єпископи, які звершують всі церковні, Богом встановлені для нашого спасіння Таїнства. Священики канонічно підпорядковані Єпископу, без дозволу якого вони не повинні самочинно залишати своє служіння, переходити до іншої єпархії без єпископської відпускної Грамоти. Вони приймали присягу, щоб оберігати прихожан і від усілякої єресі та розколів. Є випадки переходу деяких кліриків у іншу конфесію, нещодавно створеної в Україні політичними силами при підтримці і Заходу, де відбувається імітація таїнств. Шкода тих людей, які не перемогли спокусу та відійшли від спасительної ХРИСТОВОЇ ЦЕРКВИ.  УПЦ – в єдинстві з Ієрусалимською Церквою та іншими канонічними Помістними Церквами, над якими є тільки ЄДИНИЙ ГЛАВА ГОСПОДЬ ІІСУС ХРИСТОС. У канонічній (законній) Христовій Церкві існує Богом встановлений порядок, у тому числі і ієрархічний, затверджений апостольськими правилами, канонами 7 Вселенських Соборів основаних на Священному Писанні, який допомогає віруючим людям не блукати, а наслідувати блаженне райське життя. У розкольницьких зібраннях біс творить свої порядки, якими сковують духовно спокусившихся, та унеможливлюють спасіння у Христі. Християни по слову Христа повинні бути сіллю землі. Діло солі – зберігати продукт, не дати йому зіпсуватись. І у цьому сенсі християни зобов’язані все робити так, щоб суспільство не згнило беззаконнями, аморальністю і не загинуло так, як жителі міст Содому і Гомори (Буття.13…).
Сьогодні із Заходу нашому суспільству, починаючи зі школи нав’язуються ЛГБТ спільноти, всіляка розпуста, нехтуючи при цьому споконвічними біблійними цінностями. У Києві нещодавно пройшов гей парад (у Православній Сербії не дозволили такому гріховному дійству звершитися ), проти якого виступила УПЦ, а ПЦУ по цій темі промовчала. Ось чому захід підтримує, як говорять багато українців, таку « церкву ». А як пояснити розкольницькі гріховні, агресивні, рейдерські наїзди на Божі в Україні храми , примушуючи таким чином людей перейти у новостворену політичними силами «церкву» (пцу) , а раніше примушували у «філаретівську», Христос Спаситель до створення яких немає ніякого відношення? У Вівтар храму мають право заходити тільки священнослужителі, люди чоловічої статі з благословення Архієрея. А якщо рейдери туди заходять … – це гріх святотатства, волаючий до Неба та терзаючий таких людей вдень і вночі. А чи не будуть і за ці гріхи з неба падати по попущенню Божому вогняні метеорити, про падіння яких пророчать святі, прогнозують і світові вчені , або інші біди ? Христова Церква в Україні – У П Ц призиває всіх людей до покаяння, розсудливості; тих, хто  пішов по незнанню православних соборних законів у розкольницькі, до повернення.
Сподіваємося, що цитати деяких  святих , патріархів  переконають їх це зробити.
“Единство Церкви Христовой – это дар Святаго Духа, мы призваны защищать и сохранять это . Разрушение этого единства серьезное преступление . Мы самым категорическим образом осуждаем действия , направленые против канонической Церкви на Украине возглавляемой Блаженейшим Митрополитом Онуфрием . Не зря святые отцы Церкви напоминают нам , что разрушение единства Церкви – есть смертный грех “. Патриарх Иерусалимский Феофил .
“Раскол держится крайним н е в е ж е с т в о м “. Святитель Феофан Вышенский .
“Смертный грех православного христианина не уврачеванный должным покаянием , подвергает согрешившего смертной муке… Смертные грехи для христианина суть следующие : ересь, раскол, богохульство , блуд, колдовство… , каждый из них умерщвляет душу и делает ее неспособной для вечного блаженства доколе она не очистит себя покаянием “. Святитель Игнатий Брянчанинов .
Патриарх Болгарский Неофит о невозможности признания ПЦУ говорит : “Это невозможно , и не потому , что мы этого не хотим , а потому что каноны Церкви не дают такого признания , какого то формирования , которое называет себя Церковью . Понимаете , эти каноны Церкви – дело Святого Духа в жизни Церкви “. Понимая важность этого вопроса еще в древности святитель Иоанн Златоуст сказал : ” Разрывать единство и полноту Церкви – не меньшее зло , чем создавать ересь “.
Ще раз нагадуємо – Українська Православна Церква – це частина Вселенської Христової Церкви, в Храмах якої перебуває Бог і на Літургії сходить на хліб і вино Дух Святий, і після сповіді, Причастя люди отримують прощення гріхів, і освячуються, щоб бути в небесному вічному Ієрусалимі, Царстві  Божому, сяючому своїми нетлінними красотами (1Кор.2:9) .

Інформація: УПЦ адміністративно та фінансово незалежна від Московської патріархії, про що говориться у Патріаршому Алексія ІІ зверненні від 29 грудня 1993 р. № 1338 до міністра юстиції України Онопенко В.В. Декілька цитат із цього звернення: “Украинская православная Церковь с октября 1990 года канонически является независимой и полностью самостоятельной в своем управлении. Какой – либо административно – финансовой подотчетности Московской Патриархии не существует… В связи с этим мы заявляем, что Московская Патриархия не имеет никаких претензий на какое бы то ни было движимое или недвижимое церковное имущество Украинской Православной Церкви.”

Прес-служба Овруцької єпархії

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *