Частку мощей прмч. Макарія Овруцького прийняла Овруцька єпархія

12 листопада 2022 року,  на прохання керуючого Овруцькою єпархією митрополита Віссаріона Високопреосвященніший митрополит Черкаський Феодосій передав з благословіння Блаженнішого Митрополита Онуфрія, Предстоятеля УПЦ,  частку мощей преподобномученика Макарія (Токаревського), архімандрита Овруцького, Пінського, Канівського, Черкаського чудотворця, пострадавшого за канонічну Христову Церкву 20 вересня 1678 року, які були урочисто зустрінуті та прийняті архіреєм біля памятника святого князя Володимира у м. Коростень. Хресною ходою мощі були принесені у кафедральний собор Різдва Христового, де віруючі молитовно вклонилися та вшанували святого Макарія і отримали іконку з часткою його облачення.
Після молебню владика звернувся до присутніх з повчальним словом: Ми прославляємо і нині Господа Бога дивного у святих своїх. Святий Макарій, частку мощей якого ми сьогодні отримали, з ласки Божої, від Черкаської єпархії, за правильного духовного життя освятився благодаттю Святого Духа . Ця Божа сила допомогала йому у служінні та оберігати і наш край від католицької експансії… Постараймося бути достойними послідовниками нашого земляка святого Макарія. Підходячи до святих мощей будемо молитися щоб Господь, по його молитвам , допоміг нам позбавитися недоліків, пороків, утвердитися у благочесті, зцілитися від душевних та тілесних хвороб.
Сердечну подяку приношу разом з вами браття і сестри Блаженнішому Митрополиту Онуфрію , Високопреосвященнішому митрополиту Черкаському Феодосію за передану нам Святиню.

Всіх вітаю зі славною, радісною історічною подією.

Прес-служба Овруцької єпархії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *