ОСВЯЧЕННЯ ХРАМУ В С.РАКОВИЧІ

25 вересня 2021 року митрополит Овруцький і Коростенський Віссаріон очолив освячення новозбудованого храму на честь ікони “Спас Нерукотворний” у селі Раковичі Радомишльського району.

   Після Божественної літургії, подячної молитви владика сказав слово, подякував усіх за добру справу та привітав з цією історичною подією і побажав твердого стояння і в майбутньому у святій канонічній Церкві, яку в Україні очолює Блаженніший Митрополит Онуфрій. Меценати та активні прихожани по будівництву церкви були нагороджені орденами і благословенними грамотами. Священик Володимир Михальчук отримав благословіння носіння священицького хреста з прикрасами.
    Біля братської могили, пам’ятника воїнам була відслужена заупокійна літія. Односельці с. Раковичі свято з вдячністю згадують і воїна з Воронезької області Івана Васильовича Раденича, який підірвав тут ” тигра”, стримавши зі своїми побратимами просування до Києва німців. За цей подвиг йому було присвоєно звання героя, а керівництво Житомирського військового інституту, в якому до війни навчався Іван Раденич, встановило за свої кошти у цьому селі в 2010 році йому пам’ятник.

Прес-служба Овруцької єпархії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *