ВІЗИТ ДО РАДОМИШЛЯ

24.09.2023року керуючий Овруцькою єпархією митрополит Віссаріон  прибув до  свято-Миколаївського храму м.Радомишль  підтримати православних християн УПЦ у зв’язку з неодноразовими рейдерськими наїздами іншої релігійної конфесії з метою захоплення цього храму.

За цією ж адресою нова якась община планує зареєструватись і штурмом забрати свято-Миколаївський храм, в якому є законна община, виконавчий комітет на чолі зі священником, приходський статут благословенний архієреєм УПЦ і зареєстрований губернатором Житомирської ОДА.

Міська влада храм опечатала і можливо планує його ‘‘ передати ‘‘    рейдерській общині. Ігумен Іоанн (Грушевський) з общиною свою правоту, на основі  православного канонічного права і Конституції України, доказують депутатам міської ради і законним шляхом, якщо треба, це будуть  робити  і в суді. Представники ПЦУшної релігійної організації доказували свою правоту побиттям 15.09.2023р.  деяких священнослужителів та прихожан (є відео фіксація).Прес-служба Овруцької єпархії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *